پایتختنشینها!برای زلزلهبزرگ آماده شوید
کلانشهر تهران با حدود ۵/۸ تا ۹ میلیون نفر جمعیت ساکن (معادل ۱۲ درصد کل جمعیت کشور)، سالها است با خطر زمینلرزه دست و پنجه نرم میکند و ترس قدیمی ساکنان این کلانشهر تقریبا هر بار که در یکی از استانهای همسایه، زلزلهای رخ میدهد بلافاصله احیا میشود تا جایی که طی چند روزگذشته با رخداد زلزله در استان آذربایجانشرقی، در تهران شایعهای به راه افتاده مبنی براینکه: «شمارش معکوس وقوع زلزلهبزرگ تهران فرارسیده است.»
زلزله روز ۲۱ مردادماه، در ۱۸ روستا از توابع استان آذربایجانشرقی هنوز پسلرزههای شدید و گاهی هم خفیف در این مناطق را به همراه دارد.
جالبتر اینکه بامداد شنبهای که گذشت (حوالی ساعت ۲صبح) زلزلهای با قدرت ۸/۳ ریشتر در شرق استان تهران، کل پایتخت را تکان داد و چون نیمهشب بود و همه در خواب بودند، این زلزله که از نظر زلزلهشناسان «خفیف و عادی» توصیف شده، کاملا احساس شد.
حالا در تهران شایعه چند روز گذشته تحتتاثیر ارتعاش ۸/۳ ریشتری گسل مشاء قوت گرفته است.
زلزلهشناسان میگویند: ۱۵سال است که در وقوع زلزلهبزرگ تهران تاخیر به وجود آمده است. منظور از «زلزلهبزرگ» همان زمینلرزهای است که هر ۱۵۸سال در تهران اتفاق میافتد که شدت آن حداقل ۶ ریشتر و به طور متوسط ۷ریشتر میباشد.
تهران روی ۶۳ فقره گسل اصلی و فرعی قرار دارد که ۱۰تای آنها جزو گسلهای اصلی و لرزهزا با درازای بیشاز ۱۰ کیلومتر هستند.
نقشه گسلهای اصلی تهران نشان میدهد: درخت چند ده شاخهای گسل در زیر شهر تهران نقش «مین» در میدان جنگ را بازی میکند و هر لحظه از شبانهروز حرکت یا فعالیت یکی از شاخههای این درخت مین، پایتخت ایران و ساکنانش را میتواند با پیامدهای جبرانناپذیری روبهرو کند.
همه مناطق و کوچهها و خیابانهای شهر تهران روی شاخههای اصلی گسلهای لرزهزا قرار دارند و نقطهامن به لحاظ نبود گسل زیر آن، تقریبا در تهران وجود ندارد.
دیدگاه بگذارید
اولین نفری باشید که دیدگاه میگذارد