شروط حضور محمد خاتمی در انتخابات 92

ایسنا با بررسی حضور محمد خاتمی در انتخابات 92 نوشت : محمد خاتمی در واکنش به گمانه زنی‌های مطرح شده درباره کاندیداتوری یا عدم کاندیداتوری وی در انتخابات پیش رو گفت: باز هم تأکید می کنم اگر فردی را مردم بخواهند که بیاید، ولی نگذارند و به هر قیمتی جلو او را بگیرند آیا امیدها به یأس تبدیل نمی شود؟شروط حضور محمد خاتمی در انتخابات 92 ، خاتمی: اگر شرط حضور من دست برداشتن از جمهوریت باشد عطایش را به لقایش می‌بخشم  ( دنیای اقتصاد - خسرو یعقوبی )

 خاتمی: اگر شرط حضور من دست برداشتن از جمهوریت باشد عطایش را به لقایش می‌بخشم

سید محمد خاتمی در دیدار با جمعی از وکلا و حقوقدانان با تبریک ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله و روز زن با یادآوری این‌که در سال دوم ریاست جمهوری دور اول در دانشگاه تهران گفتم که دو دسته هستند که می گویند آزادی و دین باهم سازگار نیست، گفت: در دو طیف مختلف یکی می گوید برای این‌که دین باشد آزادی برود و دیگری می گوید تا آزادی بماند دین را کنار بگذاریم و من گفتم دین و آزادی را با هم می خواهیم و اصلاً دین به آزادی فرا می خواند.
وی ادامه داد: کسانی می گویند اسلام با جمهوریت سازگار نیست و قدرت مبتنی بر رأی و آرا و خواست مردم نیست و عملاً آن را نفی می کنند و دیگری می گوید جمهوریت با دین و اسلام سازگار نیست. پس دین را کنار بگذاریم و من می گویم جمهوری اسلامی و اسلامی که من می شناسم با جمهوریت سازگار است و الان می گویم حداقلی که نمی توان از آن دست برداشت همین است.
اهم سخنان رئیس بنیاد باران در ادامه می آید:
  • جمهوریت مقتضای روزگار ما است و اسلامی که من می شناسم سازگار با جمهوریت است. فرمایشات امام و قانون اساسی هم بر این مطلب تأکید می کند و در این رابطه است که ارکان نظام هم باید با این دید معنی شود.  در دوران ما تفکری درست مقابل این قرار گرفته که بسیاری از مشکلات جامعه ما ناشی از این است. نمی خواهم بگویم کسانیکه مسوولیت اصلی را دارند چنین می اندیشند، ولی این فکر در جامعه غالب است و امکانات را به دست می گیرد یا می خواهد بگیرد و از مصونیت آهنین برخوردار است اما طرف مقابل با تمام محدودیت ها روبرو است. اگر شرط حضور دست برداشتن از این باشد عطای حضور را به لقایش می بخشم.
  • ما در جمهوری اسلامی بسر می بریم . جمهوری اسلامی مبنایی دارد؛ قانون اساسی. هرکس که می آید در چارچوب قانون اساسی باید عمل کند. هدف ما اجرای همه جانبه قانون اساسی است. کسی نمی تواند پایبند به قانون اساسی نباشد و به صحنه بیاید.
  • بزرگ ترین فشار تحریم ها متوجه مردم است. اگر امروز مردم به خاطر دارو و معیشت در تنگنا قرار گرفته‌اند از جمله به خاطر این تحریم ها است و مطمئناً مردم ما از تحریم کنندگان خشمگین می شوند. من هشدار می دهم هرچه زودتر این تحریم ها برداشته شود به نفع مردم ما است و در صورت ادامه، دود آن به چشم مردم می رود و البته همبستگی مردم در برابر تحریم کنندگان بیشتر می شود. فارغ از هر امری این تحریم های ظالمانه و مغرضانه باید برداشته شود.
  • به هر حال برای برون رفت از مشکل باید هم رویکردها و هم کارکردها عوض شود. نشانه اش هم می تواند جلوگیری از یکه تازی خشونتگران دورغ پرداز باشد.
  • امروز کسانی به نام انقلاب تهمت می زند و دروغ می گوید از مصونیت کامل برخوردارند. حتی علیه دروغ ها و تهمت ها شکایت هم شده، اما کسی برخورد نمی کند. و نیز این جریان می کوشد تا در همه جا نفوذ کند و دستگاه های مختلف را نیز تحت تأثیر قرار دهد. باید نظام با سعه صدر برخورد کند.
  • ما باید روی مسأله برد برد فکر کنیم، نه باخت باخت. امروز همه در معرض تهدید هستیم. ما حکومت مقتدر می خواهیم و اقتدار واقعی هنگامی است که اعتماد متقابل دولت و ملت باشد و رضایت واقعی در مردم ایجاد شود و اگر این نباشد قدرت نظامی و امنیتی اقتدار واقعی نمی آورد.
  • امیدوارم کینه ها کمتر و دل ها بهم نزدیک تر شود. امکان دیالوگ و بحث وجود داشته باشد نه این‌که انتقاد هزینه داشته باشد، امیدوارم انتخابات به گونه ای باشد که سبب رسیدن مردم به خواسته های اساسی شان باشد. در این صورت هم نظام حفظ می شود و تقویت می گردد و هم به یاری خداوند مشکلات به تدریج حل خواهد شد.
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *