رشد 22 درصدي تعداد خانه‌هاي خالي در تهران

در ادبيات اقتصادمسكن، رشد حجم بازار خانه‌هاي خالي به «احتكار مسكن» تعبير مي‌شود.
در اين ميان، آنچه به گسترش اين پديده دامن زده، ريسك صفردرصدي احتكار ملك براي مالكان است.
بررسي‌ها نشان مي‌دهد: در حال حاضر سودي كه از فروش يك واحدمسكوني بعد از چند سال خالي‌‌‌بودن آن، نصيب مالكش مي‌شود حتي جبران مبالغي كه طي سال‌هاي خالي‌بودن آن ملك مي‌توانست از محل اجاره حاصل شود را مي‌كند.
در اين شرايط مالكان محتكر به جاي وارد كردن آپارتمان‌ها به بازار اجاره، آنها را كليدنخورده، براي چندسال نگهداري مي‌كنند تا مبادا از قيمت فروش واحدها تحت‌تاثير استفاده مصرف‌كننده، كاسته شود.
كارشناسان مسكن در اين باره معتقدند: تجربه كشورهايي كه زماني با چالش خانه‌خالي روبه‌رو بوده‌اند، بايد در ايران پياده شود و از مالكان خانه‌هاي خالي به صورت تصاعد سالانه، ماليات گرفته شود.
علي نيكزاد وزير راه‌وشهرسازي با اشاره به اينكه در برخي كشورها، نرخ ماليات خانه‌هاي خالي به قدري بازدارنده است كه بعد از سه‌سال پرداخت آن، مالك معادل ارزش ملك را به دولت ماليات داده است، تاكيد كرد: دولت از ماه‌ها پيش مذاكراتي را با كميسيون‌هاي تخصصي مجلس براي تصويب مقابله مالياتي با خانه‌هاي خالي، آغاز كرده است.
نيكزاد با بيان اينكه در قانون ساماندهي مسكن، به دولت اجازه دريافت ماليات از املاك بدون استفاده داده شده است، افزود: اميدواريم مجلس در اين مسير، هرچه سريع‌تر پيشنهاد دولت را بپذيرد.
به گزارش «دنياي‌اقتصاد» رشد 22 درصدي تعداد خانه‌هاي خالي در تهران طي 6 ماه آن هم در سال جاري -كه علي‌القاعده با توجه به افزايش قيمت، ميل به فروش در اين دوره بايد بيشتر از سال‌هاي قبل باشد- هم به معني جلوگيري از فروش است و هم به معني فروش‌نرفتن آپارتمان‌ها.
گروهي از مالكان و سازنده‌هاي واحدهاي مسكوني، به طور قطع با نفروختن عمدي، دنبال سودبردن از رشد قيمت‌ هستند. اما گروهي ديگر دنبال فروش هستند، ولي قيمت‌بالا و قدرت خريد كم، مانع فروش مي‌شود.
در حال حاضر با آنچه وزير راه‌وشهرسازي درباره تعداد خانه‌هاي خالي اعلام كرده، دلايل شكل‌گيري شرايط نامناسب در بازار مسكن، روشن شده است.
«دنياي‌اقتصاد» دو هفته پيش از كمبود مصنوعي فايل‌فروش در بنگاه‌هاي املاك شهر تهران و انصراف فروشنده‌ها از فروش خبر داده بود. حالا مشخص شده موجودي بازار عرضه بيشتر از آنكه به سمت فروش هدايت شود، به سمت احتكار مي‌رود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *