پیش بینی روند قیمت مسکن و آینده بازار خرید و فروش ساختمان

forecast-housing-prices-پیش-بینی-قیمت-مسکن

پیش بینی قیمت مسکن در سال ها ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰ به موارد مختلفی مرتبط می باشد ولی بطور کلی و طبق اکثر پیش بینی ها سال ۱۳۹۵ یا ۲۰۱۶ سال بدون تغییر برای مسکن لقب گرفت و سال ۱۳۹۶ یا ۲۰۱۷ به احتمال زیاد سال با ثباتی برای مسکن خواهد بود و افزایش قیمت چشمگیری در حوزه مسکن نه تنها در ایران بلکه در جهان (به احتمال زیاد) بوجود نخواهد آمد

اما سال ۱۳۹۷ یا ۲۰۱۸ سال شروع افزایش قیمت مسکن خواهد بود که احتمالاً این روند تا از اواسط سال ۱۳۹۸ یا ۲۰۱۸ شکل خواد گرفت تا اواسط سال۱۳۹۸ یا ۲۰۱۹ ادامه خواهد یافت.

احتمالاً سال ۱۴۰۰ برای ایرانی ها و سال ۲۰۲۰ برای سایر کشورها سال رونق خواهد بود، نتنها در بخش ساختمان، ملک، زمین و آپارتمان مسکونی بلکه در همه حوزه ها

البته همیشه امکان تغییرات وجود دارد ، گاهی سیاسی ، گاهی اقتصادی، گاهی منطقه ای و استراتیژیک ، بعنوان مثال یک زلزله و یا یک جنگ تمامی معادلات را برای ایران و جهان بهم خواهد ریخت یا بنوان مثال ممکن است نوسانات شدید ارزی بوجود آید، ولی بنابر شرایط موجود وضعیت با روند بالا چیش بینی میشود

در ادامه خلاصه ای از اخبار مرتبط با پیش بینی های حوزه ساختمان، ملک، زمین و آپارتمان مسکونی منتشر خواهد شد

لطفاً شما نیز نظرات و دانسته های ارزشمند خود را در انتهای همین مطلب مطرح کنید.

 

forecast-housing-prices-پیش-بینی-قیمت-مسکن
forecast-housing-prices-پیش-بینی-قیمت-مسکن

 

افزایش قیمت مسکن همه را غافلگیر کرد

در هفت ماه گذشته افزایش قیمت مسکن از تمام پیش بینی ها پیشی گرفت بطوری که تنها در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۸ افزایش ۱۰ درصدی قیمت مسکن موجب شد تا خریداران با یک شوک تورمی شدید در بخش مسکن مواجه شوند، البته رکود با توجه به این افزایش قیمت ها دوچندان شده است و بانک مرکزی و دولت به فکر افزایش تسهیلات ساخت و خرید مسکن افتاده اند

خبرگزاری تسنیم: معاون اقتصادی بانک مرکزی با اعلام جزییات افزایش تسهیلات ساخت مسکن، گفت: بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات مسکن مانعی ندارند. به عنوان مثال در تهران سقف قبلی تسهیلات انفرادی ساخت مسکن ۶۰ میلیون تومان و برای زوجین ۱۰۰ میلیون تومان بود که هریک به ۱۰۰ و ۱۶۰ میلیون تومان به ترتیب افزایش یافت./ ۲۳ خرداد ۹۸

مقایسه افزایش قیمت مسکن با ارزهای معتبر جهان

🔹میدانیم در نوسانات سنگین نرخ ارز ، قیمت مسکن نسبت به ارزهای معتبر جهانی عقبتر خواهد ماند

البته مواردی همچون دریافت اجاره بهای سالیانه، افت بها در صورت آپارتمانی بودن، هزینه نگهداری و بازسازی را باید در نظر داشت
با در نظر داشتن این موضوعات درک شفاف تری در مورد نسبت بندی ارزهای معتبر جهان با قیمت مسکن در ایران خواهیم داشت
بطوری که
🔸یا اجاره ماهیانه (بدون رهن) برای واحدها حدود ۰٫۳ درصد کل قیمت ملک می باشد
🔸یا حدود یک پنجم قیمت ملک بعنوان رهن کامل در نظر گرفته می شود
این نرخ ها بسته به قدرت خرید متغیر هستند / ۱۰ آبان ۹۷

نظر اکثریت کارشناسان اقتصادی

🔶احتمال ورود بازار مسکن به رکود بیشتر است

✍️عالم اقتصاد (مرجع تخصصی تحلیل های اقتصادی)

☑️ اما سوال بسیاری از فعالان اقتصادی این است که آیا این روند افزایشی قیمت، قابل ِتداوم است؟

❌ در پاسخ باید گفت، تحلیل مدل‌های موجود، حاکی از آن است که کاهش تحرک قیمتی بازار مسکن طی ماه‌های آتی، قابل انتظار است و پس از طی شدن دوره گذار از رونق به رکود باید منتظر ورود به دوره رکود چندساله در بازار مسکن بود. همچنین باید توجه داشت، همان‌طور که در دوره رونق بازار مسکن، شاهد صف خرید بودیم انتظار می‌رود با برچیده شدن تدریجی این صف‌ها در دوره گذار، شاهد شکل‌گیری صف فروش در دوره رکودی باشیم. فعالان بازار مسکن چه خوششان بیاید چه خوششان نیاید، قیمت مسکن با الگوی حرکت پله‌ای نمی‌تواند پیوسته افزایش یابد و شواهد بازار مسکن حاکی از آن است که هر چه به سال آینده (۱۳۹۸) نزدیک‌تر شویم، احتمال ورود به دوره رکود بیشتر می‌شود به‌طوری که محتمل‌ترین سناریو برای بازار مسکن سال آینده، رکود است و اگر اتفاق غیر مترقبه‌ای برای متغیرهای اصلی اقتصاد (مثل ارز، رشد اقتصادی، تورم عمومی و…) پیش نیاید، رکود چند ساله در انتظار بازار مسکن خواهد بود./ ۱۰ آبان ۹۸

پیش بینی روند قیمت مسکن و آینده بازار خرید و فروش ساختمان
پیش بینی روند قیمت مسکن و آینده بازار خرید و فروش ساختمان

 

عالم اقتصاد: قیمت مسکن به سقف رسیده است، در صورت عدم بروز اتفاقات جدید روند از این به بعد کاهشی خواهد بود

 بروز رسانی ۳۱ خرداد ۹۷ (گرانی مسکن تا یک جای مشخص امکان پذیر است و قدرت خرید مردم اجازه افزایش بیشتر را نخواهد داد)

اتفاق نظر تحلیلگران بازار مسکن بر ورود بازار به رکود گسترده

کارشناسان بازار مسکن همگی از ورود بازار خرید و فروش ملک به رکود گسترده در آینده نزدیک خبر میدهند، حتی این روزها نمودارهای تکنیکالی منتشر شده که تحلیل میکند:

بازار مسکن اواسط تابستان وارد رکود خواهد شد

رکود تا انتهای سال ۹۷ بیشتر و رشد قیمت مسکن به کمتر از ۱۲ درصد خواهد رسید

رکود در سال ۹۸ بسیار شدید خواهد شد و رشد قیمت مسکن نزدیک صفر خواهد بود

در سال ۹۹ رکود شدید باعث رشد منفی بازار مسکن خواهد شد و قیمت ها کاهش خواهد یافت

گذشته از درست یا غلط بودن تحلیل یا نظرات کارشناسان مختلف چیزی که مشخص است اینکه بازار مسکن بشدت متفاوت با شش ماه گذشته است و هر فعال حوزه ملک و زمین و مسکن ، تأکید ورود بازار به رکود دارد

باید توجه داشت بی ارزش شدن پول تا یک مقطع مشخص روی قیمت در بازارهای مختلف از جمله مسکن تأثیر خواهد داشت و پس از عبور از حد مجاز بازارهایی مثل مسکن از بی ارزش شدن پول و افزایش قیمت ها عقب خواهد افتاد و مردم به نیازهای اولیه زندگی خواهند پرداخت

 

 بروز رسانی ۱۰ خرداد ۹۷ (مسکن گران شده یا پول بی ارزش؟ افزایش قیمت مسکن تا کجا ادامه خواهد داشت، قدرت خرید مسکن بیش از این ظرفیت افزایش قیمت مسکن را ندارد)

توهم قیمتی در بازار آپارتمان‌های نوساز

🔹در چند روز اخیر عرضه جدید در بازار آپارتمان‌های نوساز و تازه‌ساز آغاز شده و مالکان وارد بازار مسکن شده‌اند، اما قیمت‌های پیشنهادی آنها به حدی پرت و دور از انتظار است که بعید به نظر می‌رسد معاملاتی با این سطح قیمت انجام شود.

🔹با افزایش بیش از ۳۳ درصدی میانگین قیمت مسکن در اردیبهشت نسبت به سال گذشته و وقوع یک تشنج قیمتی در بازار معاملات، انتظار افزایش قیمت در بازار مسکن نه تنها پایان نگرفته بلکه بیشتر شده است.

🔹این در حالی است که به اذعان کارشناسان، بازار مسکن کشش افزایش قیمت محسوس بیش از آنچه تاکنون رخ داده را ندارد و بعید به نظر می‌رسد توهم قیمتی مالکان در بازار به انجام معامله قطعی منجر شود.

نایب رئیس اتحادیه املاک:
🔹مسکن مثل پفک و ماست نیست که هر روز بخواهد افزایش یابد و این رشد قیمت مسکن قطعا حباب است و در ماه‌های آتی کاهش خواهد یافت /فارس

 

 بروز رسانی ۲۲ اردیبهشت ۹۷ (اثر گرانی جهش گونه قیمت مسکن در پی افزایش قیمت ارز بر بازار چه خواهد بود؟ آیا خروج امریکا از برجام روی بازار مسکن تأثیر گذار خواهد بود؟)

چه پیش بینی هایی از بازار مسکن پس از خروج امریکا از برجام وجود دارد؟

«تقاضای مصرفی» خرید مسکن به نوعی، اختیار عمل بیشتر از گذشته پیدا می‌کند. در این مسیر پیش‌بینی می‌شود «تقاضای سرمایه‌ای» و همچنین «میل به سفته‌بازی» در بازار ملک مسکونی، نسبت به سال گذشته، کاهش چشمگیری پیدا کند…

پیش‌بینی می‌شود رکود کماکان وجود داشته باشد و همزمان رفتارهای ناشی از ناپایداری متغیرهای بیرونی در بازار مسکن به گونه‌ای اتفاق بیفتد که تغییری در حجم معاملات ملک رخ ندهد. در این سناریو، وزنه «اثر روانی تحولات بازارهایی همچون ارز» بر بازار مسکن بیشتر می‌شود و تبعیت تورم مسکن از بازدهی بازارهای موازی مشاهده خواهد شد…

قیمت مسکن در ماه رمضان کاهش میابد؟

رئیس اتحادیه املاک استان‌تهران‌:
🔹میزان تسهیلات‌مسکن کافی نیست و دولت باید در این زمینه اقدامات لازم را در دستورکار قرار دهد.
🔹قیمت‌ مسکن در ماه رمضان به ویژه در بازار رهن و اجاره تثبیت‌ می‌شود و در برخی از مناطق نیز شاهد کاهش قیمت نیز خواهیم بود.
🔹مردم و متقاضیان مسکن باید در این بازار صبورانه‌ اقدام کنند و با عجله در این بازار سرمایه‌گذاری نکنند./باشگاه خبرنگاران

 بروز رسانی ۱۲ اردیبهشت ۹۷ (تأثیر افزایش نرخ ارز بر قیمت مسکن آپارتمان ملک و خانه چیست؟)

افزایش قیمت هیجانی بدلیل عرضه اندک فروشنده ها و تقاضای خرید بسیار

ظاهراً این روزها بازار مسکن سمت و سوی افزایش قیمت را در پیش گرفته است
روشنترین دلیل آن نیز آینده نامعلوم اقتصاد ایران است، بنابراین بسیاری از فروشندگان ملک اقدام به فروش را به آینده موکول کرده اند و اما متقاضیان سعی میکنند هرچه زودتر خرید خودرو انجام دهند
حال اینکه ملکی های بسیار کمی در فایل فروش قرار گرفته و متقاضیان زیادی جهت خرید ملک به بازار سرازیر شده و قیمت ها بصورت هیجانی افزایش می یابد
باید دید در آینده عرضه و تقاضا یکدیگر را تعدیل میکنند؟

🌐 حبابی بزرگتر در انتظار بازار مسکن است…

◻ فردین یزدانی؛ مجری تدوین طرح جامع مسکن، کند شدن معاملات در اسفند و فروردین را به‌دلیل افزایش قیمت‌ها عنوان می‌کند و می‌گوید قیمت‌ها در آینده، قابل پیش‌بینی نیست چون بازار مسکن وابسته به تصمیم گیری‌های سیاسی است و وضعیت کلان اقتصادی پرنوسان نیز آن را تشدید می‌کند.

◻ یزدانی می‌گوید حبابی بزرگتر در انتظار بازار مسکن است و آینده بازار مسکن با توجه به افزایش روزانه قیمت نامطمئن است، از طرف دیگر هم عوامل سیاسی باعث شده انتظارات ذهنی در بین فروشندگان شکل گرفته و آنها از معاملات از ترس از دست رفتن ملک با قیمت غیرواقعی واهمه دارند.

◻ یزدانی نیز مانند بسیاری از فعالان اقتصادی معتقد است اگر شرایط در بازار مسکن تغییر نکند افزایش قیمت‌ها در ماه‌های آینده شدیدتر خواهد بود.
◻ منبع: سرمایه دار

🌐 گرانی مسکن ادامه می یابد…

◻ بیت‌الله ستاریان؛ کارشناس مسکن: طبق مطالعات و ارزیابی‌های انجام شده پیش از برجام، انتظار داشتیم نتایج برجام را در پایان سال ۹۵ ببینیم.

◻ به دلیل اینکه تحریم‌ها کمی طولانی‌تر شد بنابراین نتایج برجام هم به تعویق افتاد و پیش‌بینی کردیم با ۶ ماه تاخیر یعنی در شهریور ماه سال ۹۶ شاهد تحولات بخش مسکن باشیم. در شهریور ماه سال ۹۶ قیمت و افزایش معاملات و سرمایه‌گذاری باعث تغییر جهت منحنی قیمت شد و این روند با شیب بسیار کمی افزایش یافت.

◻ پیش‌بینی ما در سال ۹۶ این بود که شیب افزایش قیمت ادامه پیدا کند و در خرداد و تیر ماه سال ۹۶ این شیب سرعت بگیرد و این روند تا انتهای سال ۹۶ پیش برود.

◻ بنابراین اگر درسال ۹۷ تدابیری اندیشیده نشود مجددا باید منتظر افزایش قیمت مسکن باشیم.
◻ منبع: تجارت نیوز

 

 

بروز رسانی ۲۱ فروردین ۹۷ (تأثیر افزایش نرخ ارز بر قیمت مسکن آپارتمان ملک و خانه چیست؟)

نوسانات اخیر نرخ ارز، تاثیر زیادی بر مسکن نخواهد داشت…

◻ حسام عقبایی در تحلیل تبعات و تاثیر نوسانات نرخ ارز بر بخش مسکن معتقد است که نوسانات نرخ ارز یک بار و در سه ماهه پایانی سال گذشته موجب رشد نامتعارف قیمت مسکن شد و بعید است مجدداً و یک بار دیگر در این برهه این رشد قیمت رخ دهد.

◻ نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به اینکه کاهش نرخ سود بانکی و نوسانات نرخ ارز باعث شد که سرمایه‌ها هر کدام به نحوی جذب بازار ارز و بازار مسکن شود، گفت: عده‌ای سرمایه‌های خود را وارد بازار ارز و عده‌ای هم که به دنبال سرمایه‌گذاری پایدار بودند سرمایه‌های خود را وارد بازار مسکن کردند.

◻ عقبایی افزود: این افزایش تقاضا موجب افزایش قیمت مسکن در سه ماهه پایانی سال شد، به طوری که در شهرهای بزرگ قیمت مسکن حتی تا ۳۰ درصد هم رشد کرد.

◻ عقبایی با اشاره به نوسانات اخیر نرخ ارز و تاثیرات آن بر بخش مسکن احتمال واکنش سریع مسکن به این نوسانات را بعید دانست و گفت: نوسانات نرخ ارز مجدداً چند روزی است که شکل گرفته است و نمی‌توان گفت که این نوسانات بی‌تاثیر در قیمت مسکن باشد اما باید اذعان کرد که به هر حال یک بار و در بهمن‌ماه این اثرگذاری در بازار مسکن را شاهد بودیم و قطعاً تا اواخر فصل بهار این نوسانات ارز نمی‌تواند بر قیمت مسکن اثرگذار باشد./فارس

خبرگزاری ایسنا: تجربه سال ۱۳۹۱ نشان می دهد که بازار مسکن به فاصله زمانی کوتاه از پرش قیمت ارز تاثیر می‌گیرد. دلار در چند روز گذشته از ۵۶۰۰ تومان عبور کرد. یعنی نسبت به سه ماه قبل ۴۶ درصد گران شده است. بازار مسکن نیز نشان داده در فاصله‌ زمانی کوتاه، خود را با شرایط نرخ ارز وفق می‌دهد.

تأثیر افزایش قیمت دلار ۶۰۰۰ تومانی بر بازار مسکن چه خواهد بود؟

نسبت افزایش نرخ دلار بازار مسکن قیمت خانه
نسبت افزایش نرخ دلار بازار مسکن قیمت خانه

در اسفندماه پارسال متوسط قیمت مسکن شهر تهران ۲۶ درصد رشد داشت و در برخی مناطق رشد قیمت به ۴۰ درصد رسید. همزمان سرعت رشد معاملات که در آذرماه تا ۵۰ درصد افزایش یافته بود در اسفندماه صفر شد و نسبت به ماه مشابه سال قبل (۱۳۹۵) افزایش اندک ۰.۵ درصدی را تجربه کرد. برخی کارشناسان معتقدند ادامه‌ این روند یعنی افتادن بازار مسکن در باتلاق رکود، اما باید منتظر رشد قیمت مسکن نیز باشیم؛ چرا که مالکان زمین و ساختمان نمی خواهند ارزش دارایی‌شان افت کند.

رصد شرایط فعلی بازار مسکن نشان می دهد هم اکنون کمتر کسی حاضر به سرمایه گذاری در این بازار است. کاهش سرعت رشد معاملات در اسفندماه و افت قیمت هر برگ اوراق تسهیلات مسکن تا محدوده ۵۴ هزار تومان حاکی از آن است که از یک سو تقاضای سوداگری از بازار مسکن به سمت بازار ارز رفته و از سوی دیگر تقاضای مصرفی نیز دچار افت شده است.

بروز رسانی ۶ اسفند آذر ۹۶ (خریداران و فروشنده ها از خرید و فروش زمین ، مسکن ، ملک و آپارتمان منصرف میشوند، پیش بینی افزایش قیمت مسکن در حدود نرخ تورم)

فرار خریدار از گرانی ملک ، فرار فروشنده از ترس گرانتر شدن مسکن

بسیاری از طرفین معاملات املاک حتی در نشست نیز حاضر نمیشوند، برخی خریداران از ترس گران نخریدن ملک در پی کاهش قیمت دلار و رکود شدید در آینده بازار و برخی فروشنده ها بدلیل نگرانی از افزایش قیمت بیشتر در بازار مسکن

⭕ متقاضیان خرید آپارتمان که طی ماه‌های اخیر، با دو چالش «افزایش نامتعارف سطح قیمت پیشنهادی برای فروش واحدهای مسکونی به ویژه آپارتمان‌های نوساز» و همچنین «کمبود فایل‌های مناسب» روبه رو بودند، حالا با اضافه شدن «غیبت غیرموجه» مالکان در نشست با خریداران واحدهای فایل شده، با سومین چالش دست و پنجه نرم می کنند.

⭕ غیبت غیرمنتظره فروشنده‌‌های ملکی در میز مذاکره که طی هفته‌های اخیر شیوع پیدا کرده است، ریشه‌یابی شد. ۷ علت برای این رفتار انحرافی شناسایی شده است که شامل:

⭕ «ترس از ارزان‌فروشی»، «طمع برخی فروشنده‌ها برای گران‌تر شدن آپارتمان و فروش با قیمت بالاتر در هفته‌ها یا ماه‌های پیش‌رو»، «کمبود فایل مناسب برای پاسخ به متقاضیان تبدیل به احسن آپارتمان‌های مسکونی»، «نوسانات و نامشخص بودن شرایط آتی در سایر بازارهای اقتصادی همچون ارز و طلا»، «توهم یا تصور وجود تعداد زیادی از متقاضیان برای خرید آپارتمان‌های آماده فروش در بازار مسکن»، «تعمیم افزایش نرخ پیشنهادی فروش املاک کلنگی به افزایش قیمت واحدهای مسکونی» و «تلاش برخی واسطه‌ها و دلالان غیررسمی در بازار مسکن برای جذب فایل‌های مشاوران رسمی» است.

 

پیش بینی موسسه بامداد از بازار مسکن در سال ۱۳۹۷

موسسه بامداد در سلسله پیش بینی های خود درباره بخش های مختلف اقتصادی در سال آینده، به بررسی بازار مسکن نیز پرداخته است که به صورت خلاصه به شرح زیر است :

۱️⃣ افزایش نسبی نرخ رشد اقتصادی بخش ساختمان در تولید ناخالص داخلی سال ۱۳۹۷ نسبت به سال ۱۳۹۶
۲️⃣ احتمال افزایش قیمت مسکن در سال ۱۳۹۷ بیشتر در ساختمان های مصرفی، کوچک متراژ و ارزان قیمت
۳️⃣ افزایش شاخص نسبت قیمت مسکن به اجاره مسکن به عنوان شاخص تکنیکال خروج بازار مسکن از رکود سالهای قبل در سال ۱۳۹۷
۴️⃣ فشار مازاد عرضه، مانع پرش های قیمتی بازار مسکن در سال آینده
۵️⃣ کمبود نقدینگی موثر، مانع پرشهای قیمتی بازار مسکن در سال آینده
۶️⃣ عدم تکرار دوره های رونق در سیکل های کلاسیک بازار مسکن همانند سالهای ۱۳۸۶ یا ۱۳۹۱ در سال آینده
۷️⃣ تقاضای واقعی همچنان سهم عمده تقاضای بازار مسکن در سال ۱۳۹۷ نسبت به تقاضای سوداگری
۸️⃣ افزایش شاخص تورم تولیدکننده مصالح ساختمانی در طی شش ماه اخیر، محرک افزایش نسبی قیمت مسکن در سال آینده
۹️⃣ افزایش محدود تعداد پروانه های ساختمانی صادر شده در شهر تهران، بیانگر بهبود نسبی وضعیت ساخت و ساز در سال آینده

⬅ پیش بینی : بازار مسکن پس از رکود سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ ، در سال ۱۳۹۷ بصورت کاملا آهسته و‌ محدود از رکود خارج شده و رشد قیمت مسکن در اکثر ماههای سال آینده بیشتر از نرخ تورم اما حداکثر تا ۲۵ الی ۳۰ درصد خواهد بود.

 

بروز رسانی ۳۰ آذر ۹۶ (تأثیر زلزله بر بازارهای تهران)

بنظر شما تأثیر زلزله بر بازارهای تهران چیست؟

یکی از بازارهایی که مستقیماً از زلزله و ترس از وقوع زلزله متأثر میشود بازار مسکن است
همواره قیمت مسکن براساس مواردی چون
آب و هوا
دسترسی به امکانت تفریحی ، بهداشتی و ..
کیفیت ساختمان
محله و همسایه ها و .. ، تعیین میشود
حال سوال آنکه بعد از زلزله چه میماند و چه بر سر بازار مسکن خواهد آمد

آیا گمانه زنی های وقوع زلزله و احتمال نابودی سرمایه ، خرید و یا سرمایه گذاری در بازار مسکن را کند خواهد کرد؟

 بروز رسانی ۲۵ آذر ۹۶ (تقویت پیش بینی رونق معاملات ملک و مسکن در نیمه دوم سال، برنامه جدید دولت برای کمک به خریداران مسکن، بازار مسکن در معرض چه بحران‌هایی است؟ منشع افزایش قیمت های شدید در بازار مسکن چیست؟ )

تقویت پیش‌نشانه‌های رونق معاملات ملک در نیمه دوم سال

? پیش‌نشانه‌های رونق معاملات ملک که از ابتدای امسال در بازار مشاهده شده بود در نیمه دوم سال نیز تقویت شده است به‌طوری که داده‌های آماری حاصل از رصد ماهانه معاملات در بنگاه‌های املاک، خروج از رکود را علامت می‌دهد.

? حجم کل معاملات خرید آپارتمان در ۸ ماه اول امسال رقمی معادل ۷٫۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۹۵ افزایش پیدا کرد. این در حالی است که در نیمه اول امسال میزان رشد معاملات کمتر از ۷ درصد بوده بنابراین مشخص می‌شود سرعت بازار در مسیر ورود به رونق، در ماه‌های گذشته از نیمه دوم سال بیشتر شده است.

?پیش بینی ها درباره چشم‌انداز بازار معاملات ملک تا پایان سال جاری حکایت از تداوم روند رشد تحت تاثیر نقل و انتقالات شب عید دارد.

منبع: روزنامه دنیای اقتصاد

منشاء توهم قیمتی در بازار نوسازها

?افزایش قیمت های نامتعارف پیشنهادی فروش در یک گروه خاص از واحدهای مسکونی طی روزهای اخیر با واکنش برخی فعالان بازار و کارشناسان اقتصاد مسکن مواجه شده است طوری که بسیاری از آنها به متقاضیان خرید مسکن توصیه می‌کنند با تغییر استراتژی خود برای خرید مسکن، واحدهای نوسازی را که با قیمت‌های نجومی به بازار عرضه شده‌اند تحریم کنند.

?یک کارشناس اقتصاد مسکن در گفت و گو با «دنیای اقتصاد»، «انگیزه‌های سوداگرانه و منفعت‌طلبانه»، «کاهش عرضه حجم واحدهای نوساز به بازار معاملات مسکن نسبت به دوره‌های قبل» و «چشم‌انداز افزایشی قیمت مسکن تحت‌تاثیر افزایش تقاضا برای خرید واحدهای مسکونی و پایان دوره رکود» را سه دلیل شکل‌گیری توهم قیمتی در برخی فروشندگان واحدهای مسکونی نوساز عنوان کرد.

منبع: روزنامه دنیای اقتصاد

بازار مسکن در معرض چه بحران‌هایی است؟

مهدی پورمهر، تحلیلگر بازار مسکن در شماره ۲۴۹ تجارت‌فردا نوشته است:

✍بازار مسکن در سال‌های اخیر، دچار رکود عمیق شده که خروج از آن مشکل است. به تازگی آماری که از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ارائه شده حاکی از کاهش مستمر واحدهای تکمیل‌شده (نوساز) از سال ۱۳۹۲ یعنی آغاز دولت یازدهم بوده به طوری که این رقم از ۸۰۰ هزار واحد در سال ۱۳۹۲ به کمتر از ۴۰۰ هزار واحد در سال ۱۳۹۵ که کمترین رقم در ۱۵ سال گذشته است رسیده، اما خبر قابل تامل‌تر اینکه تعداد خانه‌هایی که ساخت آنها در سال ۱۳۹۵ شروع شده و عرضه آنها در سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ خواهد بود، در ۳۰ سال اخیر به کمترین میزان کاهش یافته است.

✍البته ناگفته نماند که افزایش درآمدهای نفتی و پدیده بیماری هلندی ناشی از تزریق نقدینگی در بازار مسکن سبب رشد ساخت‌وسازها در سال‌های قبل از ۱۳۹۲ شده اما مازاد انباشت واحدهای ساخته‌شده در این سال‌ها، سرعت ساخت‌وساز را در سال‌های اخیر به شدت کاهش داده است. رکود مسکن برخلاف تناوب سال‌های گذشته (دوره سه‌ساله)، در حال اتمام پنجمین سال خود است. هنوز بحران بازار مسکن به‌عنوان معضلی برای دولت و بخش خصوصی و حتی بانک‌های کشور باقی مانده است. کاهش خرید و فروش در این بازار و انجماد منابع مالی، بازار پول را هم دچار بحران کرده است.

✍عوامل متعددی در کاهش تکمیل واحدهای نوساز و عرضه مسکن تاثیرگذار بوده‌اند که به برخی از آنها به اختصار اشاره می‌شود.
اولین دلیل، کاهش قابل توجه قدرت خرید مردم در مقابل رشد شدید قیمت آن در سال‌های قبل از ۱۳۹۲ است. دومین دلیل به حجم مازاد تولید در آن سال‌ها برمی‌گردد که در بالا اشاره شد. سومین دلیل، به عدم پیش‌فروش واحدها و ناتوانی سازنده‌ها برای تکمیل ساختمان بازمی‌گردد. چهارمین دلیل، دخالت دولت در جهت طولانی‌شدن دوره رکود برای کنترل تورم است. دولت یازدهم مسیر کوتاه و پرخطر را برای کاهش تورم انتخاب کرد. این راهکار چیزی جز انجماد سرمایه و نقدینگی نبود که در جهت کاهش التهاب بازار به‌کار گرفته شد. لیکن طی سال‌های گذشته تمامی تلاش‌های دولت برای بازگشت رونق به بازار مسکن، حالت نمایشی و جانبدارانه داشته و از اثربخشی بسیار پایینی برخوردار بوده است.

✍لذا این موضوع سبب شد تا بازدهی بخش مسکن با سرعت بیشتری در مقابل سایر بازارها از جمله بازار سرمایه و پول کاهش یابد. کاهش بازدهی، کاهش انگیزه سرمایه‌گذاری در این بخش را به همراه داشت.اما سیگنالی که روند کاهش واحدهای تکمیل‌شده به اقتصاد می‌دهد بسیار ناگوارتر به نظر می‌رسد که اگر چاره‌اندیشی اساسی بابت آن نشود، بحران شدیدتری را به همراه خواهد داشت. استمرار این وضعیت حکایت از به تعویق افتادن بازگشت تسهیلات از سوی سازندگان به بانک‌ها دارد و نتیجه آن جز انجماد منابع بانکی، افزایش قیمت تمام‌شده و نهایتاً افزایش نرخ سود و تورم نخواهد بود. از سوی دیگر، افزایش سالانه تقاضای مسکن به دلیل افزایش جمعیت و به واسطه استفاده از طرح‌های تسهیلاتی دولت، جهش شدید در قیمت مسکن را خبر می‌دهد. که نتیجه این عوامل جز تورم و تعمیق رکود بزرگ در کل اقتصاد نیست.

منبع: هفته نامه تجارت فردا

بروز رسانی ۹ آبان ۹۶ (تاثیر کاهش نرخ سود بانکی در بازار مسکن چه بود؟ مالیات خانه‌ های خالی به کجا رسید؟ بازگشت رکود به بازار مسکن پس از افزایش قیمت ها؟ )

?سه برنامه جدید دولت برای کمک به خریداران مسکن

حسین عبده تبریزی، مشاور وزیر راه و شهرسازی:
?به منظور کمک به متقاضیان مسکن، پیشنهاداتی از طرف وزارتخانه به بانک مرکزی ارایه شده و بانک مسکن نیز نامه نوشته تا اصلاحاتی در سه زمینه انجام دهد.
?یکی از این اصلاحات، افزایش مدت بازپرداخت تسهیلات صندوق پس‌انداز مسکن یکم از ۱۲ به ۱۵ سال، کاهش نرخ سود از ۹٫۵به ۷ درصد و کاهش مدت سپرده‌گذاری از ۶ به ۴ ماه است.
?مسیر دوم این است که بانک مسکن از ترازنامه خود به اتکای تسهیلات اعطایی حدود ۵ میلیارد دلار به قیمت نرخ امروز اوراق منتشر کند. این اوراق را صندوق توسعه ملی بخرد و در دنیا به فروش ‌رساند.
?موضوع سوم خرید اوراق MBS بانک مسکن توسط بانک‌های داخلی از محل سپرده ذخیره قانونی است که هم‌اکنون نرخ آن صفر است.
?بدین‌ترتیب پیشنهاد می‌شود بانک‌ها اوراق MBS بانک مسکن را با سود ۲ درصد بخرند؛ و هدف بانک مرکزی از این اقدام کمک به مردم برای تأمین مسکن حداقلی و پرداخت وام‌های خرد مقیاس است.

تاثیر نرخ سود بانکی در بازار مسکن

اگر چه بازارهای پول و مسکن، رقیب یکدیگر محسوب می‌شوند و کاهش جذابیت سرمایه‌گذاری در یکی (بانک‌ها) می‌تواند تقاضای خرید در دیگری (بازار ملک) را افزایش دهد اما این رابطه به‌صورت آنی و در کوتاه مدت آن هم با توجه به وضعیت فعلی بازار مسکن، قابل انتظار نیست.

طی هفته‌های اخیر ورود نوعی از تقاضای خرید به این بازار با مبدأ سپرده‌های بانکی، محسوس بوده است اما به‌خاطر زمانبر بودن فرآیند جست‌وجو ناشی از کمبود فایل مناسب (متراژ کوچک و متوسط)، این مراجعه‌ها هنوز به انجام معامله خرید، منجر نشده است.

نوسانات نرخ ارز بر بازار مسکن بی‌تاثیر است/ کاهش نرخ سود، سپرده‌ها را به بخش مسکن هدایت می‌کند

جمشید پژویان ،کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با اقتصاد آنلاین:
نوسانات نرخ ارز به دلیل انتظارات ناشی ازاعمال تحریم‌های ترامپ از طریق کنگره منشا سیاسی دارد.
برخی گفته ها مبنی برتاثیرمنفی نوسانات نرخ ازر بر بازار مسکن در کوتاه مدت پایه و اساس علمی ندارد و نمی توان بر اساس آن ها درباره مسکن پیش بینی کرد.
با خروج سپرده ها از بانک ها به دلیل کاهش نرخ سود،سرمایه به علت کم ریسک بودن و سود آور بودن، به خرید مسکن هدایت می شود وسود بیشتری نسبت به سپرده گذاری در بانک عاید صاحبان سرمایه می کند.
تاثیرسیاست های کاهش نرخ سود و افزایش زمان بازپرداخت وام برعموم مردم به دلایلی همچون کمبود نقدینگی برای سپرده گذاری و همچنین کاهش اعتماد عمومی نسبت به سپرده گذاری در بانک ها به دلیل مشکلات پیش آمده به نتایج چندانی نمی‌انجامد.

خطر شکل گیری تورم درسایه سنگین نقدینگی/کشور نیازمند سوق سرمایه های مردم به سمت تولید است

احمد حاتمی یزد،مدیرعامل پیشین بانک صادرات در گفت و گو با اقتصاد آنلاین:
?از آن جایی که رشد اقتصادی همواره بین ۴ تا ۶ درصد است اگر حجم پول افزایش یابد،تاثیر مستقیم بر روی قیمت ها خواهد گذاشت.
?با تصمیم بر کاهش سود سپردها ،به تدریج نقدینگی از بانک ها خارج می شود که هم سبب افزایش نقدینگی و هم سبب افزایش سرعت پول در جامعه می شود که نتیجه این امر افزایش تقاضای خرید کالا و به تبع آن افزایش قیمت کالاها و تورم است.
?در این شرایط به دلیل ناکافی بودن تولیدات داخلی ،مجبور به افزایش واردات نیزخواهیم شد که این امر سبب منفی شدن تراز تجاری و افزایش نرخ ارز می گردد و آثار تورمی دیگری بر اقتصاد می گذارد.
?دولت و بانک مرکزی باید برای جمع کردن پول مازاد از میان مردم با انتشار اوراق مشارکت طرح های عمرانی و سوق مردم به سمت سرمایه گذاری در پروژه های دولتی انجام دهد.
?حجم پول طی ۴ سال اخیر، ۲ برابر شده و در آینده نزدیک نیز شاهد افزایش سرعت گردش پول خواهیم بود،لذا برای اجتناب از تورمی که در پیش خواهیم داشت لازم است با اتخاذ سیاست های انقباضی مانع از افزایش نرخ مسکن و دلار در بازار آزاد شویم.

سهم خانه‌اولی‌ها از آینده بازار

هم‌اکنون روند کشوری ثبت‌نام متقاضیان در صندوق پس‌انداز مسکن یکم در مقایسه با شهر تهران، تندتر از شیب رشد ثبت‌نام‌های ماهانه در پایتخت است. میانگین ۱۲۰ میلیون تومانی وام یکم با احتساب متوسط ۲ میلیون تومانی قیمت هرمترمربع مسکن در کل کشور، هزینه خرید ۶۰ مترمربع واحد مسکونی را تامین می‌کند.

حجم ثبت‌نام‌کنندگان جدید صندوق پس‌انداز مسکن یکم در شهر تهران برای اولین‌بار طی ۲۸ ماه از زمان راه‌اندازی این صندوق، از مرز ۶ هزار ثبت‌نام ماهانه در مرداد و شهریور امسال عبور کرد. تاکنون بیش از ۲۸۰ هزار نفر در صندوق پس‌انداز مسکن یکم ثبت‌نام کرده‌اند.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد

 ⁠افزایش۳۴درصدی معاملات مسکن تهران/افزایش۸٫۷درصدی متوسط قیمت

?تعداد معاملات آپارتمان های مسکونی شهر تهران در مهرماه سال ۱۳۹۶به ۱۳هزار و ۸۰۰ واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳۴٫۴درصد افزایش نشان می دهد.
?متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه های معاملات ملکی شهر تهران ۴۷٫۹ میلیون ریال بود که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۸٫۷درصد افزایش نشان می دهد.

وام مسکن چند؟

?هر برگ از اوراق تسهیلات مسکن را در این روزها می توان در محدوده ۷۵ تا ۷۸هزار تومان خریداری کرد.
?در حال حاضر مدت زیادی به سررسید اوراق ۷۵ هزار تومانی باقی نمانده است.
اگر اوراق ۷۸ هزار تومانی را مرجع قیمتی قرار دهیم تهرانی ها باید ۱۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان هزینه وام ۱۰۰میلیونی مسکن کنند.

 

دبیر کانون انبوه‎سازان: از رکود ۵ ساله مسکن خسته شده‌ایم

فرشید پورحاجت:
?انبوه‌سازان ۵ سال است که رکود بخش مسکن را تحمل می‌کنند و دیگر خسته‌ شده‌اند.
?در ۵ سال گذشته به تعداد مستاجران کشور ۲ میلیون خانوار اضافه شده است.
?هم اکنون هفت میلیون خانوار در کشور در واحدهای استیجاری زندگی می کنند و سالیانه ۸۰ هزار ازدواج نیز در کشور ثبت می شود.

?یک میلیون و ۳۰۰خانوار ایرانی در مجتمع های مسکونی به صورت استیجاری زندگی می کنند که با ارائه بسته های متنوع تامین مالی آنها باید بتوانند با استفاده از تسهیلات بانکی نسبت به خرید خانه اقدام کنند.

 

اخذ مالیات خانه‌ خالی‌ها نیازمند مکانیزم شناسایی است/ علت افزایش اخیر قیمت مسکن چیست؟

مهدی سلطان محمدی، کارشناس مسکن درگفت‌وگو با اقتصاد آنلاین:
?وضع مالیات روی خانه، مردم را متوجه این مساله می‌کند که نگهداری از خانه علاوه بر سود با هزینه‌هایی نیز همراه است،این مساله به کاهش معاملات سوداگرانه و با هدف سرمایه گذاری کمک می کند.
?با وجود مثبت بودن این سیاست برای کاهش خانه‌های خالی ،این امر تاثیر خود را تنها به صورت تئوری خواهد گذاشت،به این دلیل که شناسایی خانه خالی کار راحتی نیست و همیشه مالکان راهی برای گریز از این امر پیدا می کنند.
?در بین نهاده‌های مسکن مهمترین افزایش قیمت در ماه های اخیر در فولاد بوده است که باعث افزایش قیمت تمام شده مسکن شده است و افزایش قیمت مسکن طی این چند ماه ناشی از رونق نبوده است.

مالیات مسکن اصلاح می‌شود

حامد مظاهریان، معاون وزیر راه و شهرسازی:
?قانون مالیات بر خانه‌های خالی فرآیندی است که می‌تواند مالکان را تشویق به عرضه خانه‌ها در بازار کند.
?ولی میزان مبلغ مالیات به اندازه ای نیست که مالکان ترغیب شوند به اندازه نیم برابر مالیات، خانه را اجاره بدهند. بنابراین معتقدم باید این قانون اصلاح شود.
?تصحیح نظام مالیات در بخش مسکن یکی از برنامه های یک سال آینده وزارت راه و شهرسازی خواهد بود. سعی می کنیم با تعامل با وزارت امور اقتصادی و دارایی در طرح جامع مالیاتی روندی را اجرا کنیم که ابزار مالیاتی بتواند واحدها را در بازار خرید و فروش وارد کند.

واکنش معاون وزیر به فرضیه بازگشت رکود به مسکن

حامد مظاهریان معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی:
?کاهش حجم معاملات یک ماه نسبت به ماه قبل از آن نشانه بازگشت به دوره رکود نیست.
?گزارش ماهانه تحولات بازار مسکن در شهریورماه سال جاری حاکی از کاهش حجم معاملات نسبت به مردادماه امسال است.
?به این صورت که در شهریورماه امسال تعداد معاملات آپارتمان­ های مسکونی در شهر تهران بالغ به ۱۵ هزار و ۵۰۰ واحد رسید که نسبت به مردادماه معادل ۱۳٫۶ درصد کاهش پیدا کرده است.
? اگرچه حجم معاملات در شهریورماه نسبت به مردادماه کاهش داشته اما نکته مهم آن است که معیار اصلی برای تعیین وضعیت بازار مسکن مقایسه نقطه به نقطه حجم معاملات است.
?برای دست یافتن به این موضوع که آیا بازار مسکن در مسیر رونق به سر می برد یا رکود باید به جای مقایسه ماهانه، حجم معاملات واحدهای مسکونی در شهریورماه امسال نسبت به شهریورماه سال گذشته سنجیده شود.
?مقایسه نقطه به نقطه معاملات شهریورماه نشان می دهد که حجم آپارتمان­‌های مسکونی معامله شده در پایتخت معادل ۹٫۲ درصد در ماه پایانی فصل تابستان نسبت به شهریور ماه سال گذشته رشد داشته است.
?سنجش دوره ­های شش ماهه سال جاری و سال گذشته نشان می‌دهد رشد ۲٫۸ درصد حجم معاملات مسکن و ۶٫۲ درصدی قیمت مسکن در نیمه نخست سال جاری نسبت به سال دوره مشابه سال گذشته رخ داده است.

 

 بروز رسانی ۱۳ مهر ۹۶ (ثبات نسبی قیمت زمین و مسکن در دولت یازدهم، تأثیر افزایش قیمت فولاد بر بازار ملک)
?رشد ۷۰۰ درصدی قیمت زمین در دولتهای نهم و دهم
?در ۸ سال فعالیت دولتهای نهم و دهم قیمت مسکن ۵۰۰ درصد رشد کرد؛ حال آنکه در چهار سال دولت یازدهم افزایش قیمت مسکن ۱۰.۶ درصد بوده است/ایسنا

با رشد ۶۰ تا ۷۰ درصدی قیمت فولاد طی چند ماه گذشته پیش بینی افزایش قیمت خودرو و قطعات خودرو و .. چندان کار دشواری نیست

بروز رسانی ۰۶ مهر ۹۶ (راه طولانی مسکن تا رسیدن به به رونق در فروش، افزایش قیمت مسکن و سود سپرده عامل ایجاد رکود؟)

تغییر فاصله مسکن با رونق

پایان سرد تابستان مسکن، اگرچه بین بازار ملک و فاز رونق، فاصله انداخته، اما روند خرید و فروش‌ واحدهای مسکونی با استناد به کارنامه نیمه اول ۹۶ نشان می‌دهد دمای معاملات ملک، از پیش‌رونق پارسال، بیشتر است.

حجم معاملات مسکن در دو فصل اول امسال ۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۹۵ افزایش یافت. تحقیقات میدانی از واسطه‌های بازار مسکن حاکی است تقاضای مصرفی، در بازار حضور موثر دارد. با این حال، کمبود فایل مناسب –آپارتمان‌های کم‌متراژ- و تغییر افزایشی قیمت‌های پیشنهادی در برخی مناطق بعد از خیز معاملات در مرداد، باعث انعکاس منفی در نقل و انتقالات شهریور شده است.

کارشناسان مسکن، عامل شوک‌دهنده دیگر به معاملات ملک در شهریور را تشدید سپرده‌گیری با سود بالا در بانک‌ها طی روزهای قبل از اجرای بخشنامه بانک مرکزی – دهه اول شهریور – عنوان می‌کنند.

افت و خیزهای مسکن

بعد از رکوردزنی ۳۹ ماهه مرداد به لحاظ بیشترین فروش،حجم معاملات در تهران در شهریور به ۱۴هزار و ۴۱۵ واحد رسید که۱۳٫۹% نسبت به مرداد کاهش پیدا کرده است

بروز رسانی ۰۵ مهر ۹۶ (پیش بینی درآمد بخش ساختمان ، روند قیمت و آینده خرید و فروش واحد های تجاری)

درآمد اقتصادی فصلی بخش ساختمان از ۹۰ تا ۹۶

سقوط شدید درآمد در بخش ساختمان در ۶ سال گذشته

پیش بینی سقوط پنجاه درصدی قیمت املاک تجاری

? در دنیا به ازای هر ۴٢ خانواده یک واحد صنفی توزیعی وحود دارد اما در ایران این نسبت، هفت خانواده است ، در ایران شش برابر متوسط دنیا مغازه وجود دارد.

? با وجودی که شش برابر نیاز ، مغازه وجود دارد، دهها مجتمع تجاری در تهران در دست ساخت است که عمده آنها تا پایان سال به اتمام مَی رسد ، یکی از مجتمع هایی که به زودی اتمام و افتتاح میشود ظرفیت ٢٠ هزار پارکینگ دارد. در تبریز ٢٠٠ هزار واحد تجاری وحود دارد.

? با پنج برابر شدن قیمت نفت در دهه هشتاد ، بخش بازرگانی و خدمات بیش از ظرفیت اقتصاد ایران رشد کرد و با سقوط قیمت نفت مَی طلبد تا بخش بازرگانی و خدمات حداقل ۵٠ درصد کوچک شود، کوچک شدن بخش بازرگانی و خدمات باید معادل کاهش واحد های تجاری باشد.

? بیش از ظرفیت اقتصاد کشور واحد تجاری در دست ساخت است با ورود این واحد ها به بازار ، قیمت املاک تجاری حداقل ۵٠ درصد سقوط مَی کند.

 

بروز رسانی ۲۶ شهریور ۹۶ (پیش بینی افزایش قیمت مسکن و افزایش تقاضای سفته بازی)

با توجه به کاهش نرخ سود بانکی و افزایش نسبی نرخ دلار ، پیش بینی میشود قیمت مسکن نسبت به ماه های گذشته افزایش داشته باشد البته بعید است این افزایش بیشتر از نرخ تورم باشد.

سهم ملک در سبد دارایی خانوارها

نتایج یک مطالعه علمی درباره سهم دارایی ملکی (زمین و مسکن) در سبد دارایی‌های سرمایه‌ای افراد با هدف بررسی اثر تغییرات سود بانکی بر سبد، نشان می‌دهد: هر سه گروه افراد با ویژگی «ریسک‌پذیری پایین»، «ریسک‌پذیری متوسط» و «ریسک‌پذیری بالا»، نسبت به تغییرات کاهشی نرخ سود بانکی، واکنش ملکی نشان می‌دهند به این معنا که این کاهش باعث توجه افراد به سرمایه‌گذاری در بازار ملک می‌شود.

⭕نتایج این مطالعه‌ براساس داده‌های سال‌های ۷۶ تا ۸۹، مشخص می‌کند: زمانی که نرخ سود واقعی سپرده‌های بانکی مثبت است (نرخ سود اسمی بالاتر از نرخ تورم)، افراد دارای درجه پایین ریسک‌پذیری، ۱۲ درصد از سبد دارایی‌های خود را به خرید زمین یا ملک مسکونی اختصاص می‌دهند. در این حالت، افراد دارای درجه ریسک‌پذیری متوسط، بیشترین سهم از سبد دارایی‌های خود یعنی ۳۶ درصد آن را به ملک اختصاص می‌دهند اما افراد دارای درجه ریسک‌پذیری بالا، حدود یک چهارم (۲۴ درصد) دارایی‌های ارزشمند خود را به زمین و مسکن تبدیل می‌کنند. به این ترتیب، بازدهی مثبت سرمایه‌گذاری در بازار پول، بیشترین اثر جاذبه را بر افراد کم‌ریسک دارد.

⭕اما زمانی که نرخ سود واقعی سپرده‌های بانکی منفی می‌شود، بیشترین هجوم به خرید ملک، از ناحیه افراد قادر به تحمل ریسک بالا اتفاق می‌افتد. در این حالت، ۷۹ درصد از وزن سبد دارایی افراد دارای درجه ریسک‌پذیری بالا، به زمین یا مسکن اختصاص پیدا می‌کند.

⭕یافته‌های این تحقیق مشخص می‌کند در شرایط کنونی که نرخ سود واقعی سپرده‌های بانکی به‌رغم کاهش سطح نرخ سود اسمی، مثبت است، تقاضای سفته‌بازی (تقاضایی که عمدتا از ناحیه افراد پرریسک در بازار مسکن شکل می‌گیرد) تحریک آنچنانی نخواهد شد. این نوع افراد (دارای درجه ریسک‌پذیری بالا)، معمولا ۷۶ درصد از سبد دارایی‌های سرمایه‌ای خود را به سهام اختصاص می‌دهند. /روزنامه دنیای اقتصاد

 

بروز رسانی ۱۷ تیر ۹۶ (پیش بینی روند قیمت مسکن و آینده بازار خرید و فروش ساختمان)

نقشه راه بازار مسکن ۱۴۰۰

وزیر راه و شهرسازی، نقشه راه «خروج کامل» بازار ملک از رکود را تشریح کرد. نقشه راه بازار مسکن ۱۴۰۰، با هدف جلوگیری از تشدید واگرایی بین عرضه و تقاضا،‌ یکسری «خطوط قرمز» دارد که برای منع مداخله گسترده دولت در ساخت انبوه و مهار ساخت‌وسازهای سوداگرانه، ترسیم شده است. در این نقشه، طرح «توانمندسازی مالی سه دسته تقاضای مصرفی» پیش‌بینی شده است. ساکنان بافت فرسوده، حاشیه‌نشین‌ها و خانه‌اولی‌ها، «کانون» هر نوع حمایت مالی تعیین شده‌اند تا تسهیلات بانکی خرید و ساخت مسکن طی ۴ سال آینده با اولویت این سه دسته تقاضا پرداخت شود. «طول دوره سپرده‌گذاری» و «مدت زمان بازپرداخت» وام‌های مسکن برای انطباق کامل با استطاعت تقاضای مصرفی بازتنظیم می‌شود.

 

بروز رسانی ۱۸خرداد ۹۶ (پیش بینی روند قیمت مسکن و آینده بازار خرید و فروش ساختمان)

???? قیمت مسکن تغییر زیادی نمی‌کند | زمان شروع شیب قیمت در بازار معاملات مسکن

علی چگنی، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن با تاکید بر شیب آرام قیمتی در آینده بازار معاملات مسکن، گفت:
????افزایش شدیدی را در قیمت‌های مسکن چه در فروش و چه در اجاره‌بها، نخواهیم داشت. رونق ملایمی در بازار معاملات مسکن انتظار می‌رود و به روال دولت یازدهم، در دولت دوازدهم نیز پیش‌بینی شوک‌های قیمتی در بازار معاملات مسکن منتفی است.

????از اوایل سال ۹۲ به لحاظ معاملات، بازار مسکن وارد رکود شد که این عامل نیز به دلیل کندشدن روند صدور پروانه اتفاق افتاده و تداوم یافت. سال ۹۵ به دلیل آنکه روند نزولی صدور پروانه ساختمانی متوقف شده بود، رونق نسبی را در بازار معاملات مسکن شاهد بودیم.

????بیشترین تغییرات اجاره بها معمولاً بین ماههای خرداد تا پایان تابستان اتفاق می افتد و رصد تحولات بازار اجاره در این مقطع بیشتر مورد توجه است، عرضه مسکن در عدم افزایش اجاره‌بها تاثیر خواهد داشت و فعلاً در این حوزه شاهد افزایش چشمگیری نیستیم.

بروز رسانی ۲۲ فروردین ۹۶ (پیش بینی روند قیمت مسکن و آینده بازار خرید و فروش ساختمان)

عواقب افزایش قیمت پیشنهادی «نوسازها» در بازار مسکن

?در حالی که هیچ چیز در بازار مسکن تغییری نکرده و این رفتار می‌تواند موجب روی گرداندن اندک خریداران از فایل‌های نوساز شود.
برخی از مشاوران املاک معتقدند واحدهای مسکونی نوساز طی فصل بهار و تابستان مشتریان زیادی دارند اما سال گذشته آپارتمان‌های گران‌قیمت در فصل طلایی معاملات مسکن نیز فروش نرفت.

گرمای بازار مسکن، شاید در فصل سرما

صنعت ساختمان در حالی با میراث چهارساله رکود، سال۹۶ را آغاز کرده است که بررسی تحولات بازار مسکن و ساخت‌وساز، تحقق رونق در این حوزه را با چالش جدی مواجه می‌کند.

سهم ۳۱ استان از مسکن اجتماعی

مجری ارشد «مسکن اجتماعی»، با اجرای فاز اول مصوبه اسفند سال گذشته هیات دولت، سهمیه ۳۱ استان کشور را از طرح «تامین مسکن ۱۰۰ هزار خانوار کم‌درآمد در سال۹۶» تعیین کرد. طرح «مسکن اجتماعی» به پنج شکل از جمله «واگذاری زمین و تسهیلات بانکی برای ساخت»، «ارائه وام خرید» و همچنین «پرداخت یارانه اجاره‌بها»، به اجرا درمی‌آید. در سال اول اجرای طرح -امسال-بیشترین سهمیه، به استان‌هایی که دو دهک اول در آنها، به لحاظ درآمد خانوار، قیمت مسکن و اجاره‌بها، در بدترین وضعیت قرار دارند، اختصاص پیدا کرده است. / روزنامه دنیای اقتصاد

تحلیلی عالم اقتصاد/ چیزی که مشخص است اینکه بازار مسکن دیگر به مانند گذشته بایک شایعه و یا یک تغییر افزایش قیمت شدید را تجربه نمی کند، به دو دلیل:

۱- بازار های رقیب شرایط بسیار بهتری دارند

۲- شرایط نقدینگی و بالا بودن سطح قیمت نسبت به اندوخته مردم برای خرید خانه و چون همانند گذشته پول های بی پشتوانه وارد بازار مسکن نمیشود و دیگر از تسهیلات نجومی بانک ها خبری نیست بنابراین میتوان گفت افزایش شدید قیمت هم در کار نخواهد بود.

برخی شنیده ها حاکی است که امکان فروش املاک و مستغلات بانکها وجود ندارد، شاید مهمترین دلیل آن این باشد با توجه به اینکه در سال های گذشته بانکها املاک و مستغلات را با قیمت هایی بسیار بالاتر از قیمت واقعی خریداری کرده اند با این تحلیل که روند رشد همچنان ادامه خواهد داشت و روی تورمی که دیگر نیست حساب کرده بودند، حال علاوه بر عدم رشد قیمت مسکن، در بسیاری از موارد قیمت املاک و مستغلات از تورم عقب ماند و حالا با فروش این املاک تراز بانک ها احتمالاً به شدت منفی خواهد شد و عملاً بانک هایی که برای بازگرداندن وجود سپرده مردم با مشکل واجه هستند ورشکته خواهند بود. شاید بانک ها در انتظار انتخابات و حضور مجدد مردان تورم زا هستند تا اشتباه خود در ورود به بازار مسکن ، املاک و مستغلات را با تورم جبران کنند.

بروز رسانی ۱۰ فروردین ۹۶ (پیش بینی روند قیمت مسکن و آینده بازار خرید و فروش ساختمان)

چشم انداز بازار مسکن در سال ۹۶

تلورانس تغییرات بازار مسکن هر چهار یا پنج سال، یک بار بوده. درحال‌حاضر نیز از سال ٩٢ تاکنون، بازار مسکن در رکود عمیقی به‌سر می‌برد که شاید در نیم‌قرن گذشته رکودی اینقدر طولانی نداشته‌ایم.
خریداران مسکن، دو گروه هستند: یا مصرف‌کننده هستند یا سرمایه‌گذار.

?بخش سرمایه به احتمال زیاد سال آینده وارد بازار نخواهد شد
مصرف‌کنندگان نیز انتظار دارند که قیمت‌ها به کف برسد و آن حباب‌های نامتعارف و سوداگرانه شکسته شود و به پایه‌ای برسد تا خریدشان انجام شود.
این گروه از مصرف‌کنندگان، هرچه گذشت دیدند که این قیمت‌ها بیشتر نزول کرده و به آن قیمت پایه نزدیک شده است. اکنون دیگر به سال ٩۶ نزدیک می‌شویم.

قاعدتا این گروه از مصرف‌کنندگان، با نگاه و تحلیل خودشان و با توجه به تعطیلات عید و انتخابات ریاست‌جمهوری، نهایتا خریدشان را به بعد از انتخابات ٩۶ موکول می‌کنند.

در آخر خیلی چیزها به انتخابات بستگی دارد
?با تداوم دولت روحانی، باید با جهش قیمت در بازار مسکن خداحافظی کرد زیرا تأثیر زیادی بر روی تورم خواهد داشت.

بروز رسانی ۱۷ اسفند ۹۵ (پیش بینی روند قیمت مسکن و آینده بازار خرید و فروش ساختمان)

پیش بینی روند بازار جهانی مسکن در سال ۲۰۱۷

?پیش‌بینی تحولات بخش مسکن با فرض عوامل برون‌بخشی از جمله؛ افزایش نرخ ارز، روند ملایم افزایش درآمدهای نفتی، رشد بودجه دولت و رشد بودجه عمرانی، افزایش نرخ تورم و عدم کاهش نرخ‌های سود بانکی، حاکی از افزایش قیمت مسکن، کاهش سرمایه گذاری بخش خصوصی در بخش مسکن و شرایط سخت خروج از فضای رکودی است.
?اما پیش‌بینی و بررسی تحولات بخش مسکن با فرض عوامل درون‌بخشی از جمله؛ رشد سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در ساختمان‌های شروع شده (۲۱.۳ درصد در فصل دوم ۹۵ نسبت به فصل دوم ۹۴) و همچنین روند رشد پروانه‌های ساختمانی صادره نشان از تقویت تقاضای مسکن، افزایش عرضه مسکن چه از ناحیه ورود خانه‌های خالی به بازار و چه از محل تولید واحدهای جدید و کمک به خروج از فضای رکودی بازار دارد
?در مجموع با در نظر گرفتن عوامل درون و برون بخشی افزایش قیمت مسکن حدود تورم خواهد بود و خروج از وضعیت رکودی به آرامی صورت می گیرد./ اقتصاد آنلاین

 

قیمت مسکن در سال ۹۶ و ۹۷ رشدی در حدود تورم یا کمتر از آن خواهد  داشت.
? تا درآمدهای نفتی یا نرخ ارز بصورت جهشی افزایش پیدا نکند، قیمت مسکن دیگر افزایش جهشی نخواهد داشت.
? مسکن بازار جذابی برای سرمایه گذاری در دو سال آتی نیست/ اقتصاد آنلاین

کانون تقاضا در بازار مسکن ۹۶

?آمار یک سال و نیم اخیر تعداد سپرده‌گذاران در صندوق یکم، مشخص می‌کند در نیمه اول سال جدید، حجم معاملات ملک در تهران می‌تواند ماهانه متوسط ۱۲۰۰ فقره نسبت به امسال افزایش یابد و در نیمه دوم سال، شیب رشد معاملات، با ورود حداقل ۳۰۰۰ خریدار جدید، بیشتر شود.
?این میزان تقاضا از سمت «خانه ‌اولی»‌ها که با توجه به مدل سپرده‌گذاری صندوق «یکم»، قطعی عنوان می‌شود، در کنار سایر متقاضیان مصرفی، کانون معاملات بازار مسکن ۹۶ را شکل خواهند داد./ روزنامه دنیای اقتصاد

اشکال بزرگ صندوق یکم مسکن

?آمارهای مربوط به سپرده‌گذاری برای دریافت تسهیلات خرید مسکن از سوی خانه اولی‌ها نشان می‌دهد: در حالی‌که کف مبلغ سپرده‌گذاری برای دریافت تسهیلات ۸۰ میلیونی در شهر تهران در یک دوره سپرده‌گذاری یکساله، ۴۰ میلیون تومان است، از نیمه خرداد ۹۴ تا نیمه دی ماه ۹۵(معادل ۱۹ ماه اول راه‌اندازی صندوق پس‌انداز مسکن یکم)، سپرده‌گذاران این صندوق در تهران به‌طور متوسط ۳۰ میلیون تومان سپرده‌گذاری کرده‌اند که این موضوع منجر به افزایش طول دوره سپرده‌گذاری از یک سال به یک و نیم سال-۱۸ ماه- شده و باعث تاخیر ۶ ماهه در رونق معاملات مصرفی شده است./ روزنامه دنیای اقتصاد

افزایش قیمت چشمگیر در بازار مسکن وجود نخواهد داشت

?فروش «نوساز»ها در تهران، به لحاظ «سهم» از کل معاملات ماهانه ملک و «حجم خرید» رکورد زد.
?سبقت شیب فروش زمستانی آپارتمان‌های حداکثر ۵ سال ساخت، از میزان رشد فروش آپارتمان در سایر گروه‌های سنی، باعث شده سهم «نوساز»ها از معاملات ملک به ۵۴ درصد افزایش یابد. این اتفاق،‌ تحت‌تاثیر «ثبات نسبی قیمت‌ در ماه‌های اخیر» از «افزایش وزن معاملات مصرفی» و «نبود انتظار در سمت عرضه، برای افزایش چشمگیر قیمت در سال آینده» حکایت دارد… / روزنامه دنیای اقتصاد
? پیش‌بینی موسسه بامداد از اقتصاد ۹۶
?براساس آمارهای شش ماهه اول، پیش بینی می شود که سال آینده نرخ رشد اقتصادی کشور کاهش  یابد. به این دلیل که اثر افزایش تولید نفت،از بین می رود.
?مسکن به آهستگی وارد دوره پیش رونق شده، در نتیجه رشد از تورم پیشی گرفته است. موضوع دیگری که موجب افزایش قیمت مسکن خواهد شد، افزایش نرخ تورم است. پیش بینی این است که افزایش ها ۳ تا ۴ درصد بالاتر از تورم باشد.
?نرخ تورم (CPI) در سال ۹۶ در حدود ۱۲ تا ۱۳ درصد برآورد می شود.

بروز رسانی ۸ اسفند ۹۵

پیش بینی روند بازار جهانی مسکن در سال ۲۰۱۷

?یک موسسه معتبر رتبه‌سنجی، با بررسی چشم‌انداز دو ساله بازار املاک در ۲۲ کشور، وضعیت شاخص جهانی قیمت مسکن را تشریح کرد. بررسی‌های موسسه «فیچ» نشان می‌دهد
شاخص جهانی قیمت مسکن در سال جاری میلادی، در دامنه‌ای محدود، نوسان می‌کند؛ به‌طوری‌که بازار ملک در عمده کشورها، از ثبات نسبی برخوردار خواهد شد.

?قیمت مسکن کشورهای منتخب، در سال ۲۰۱۷، یکی از ۴ وضعیت «کاهشی»، «رسیدن به نقطه کف»، «پایان افزایش» و «تداوم رشد مثبت» را تجربه می‌کند. املاک چین، مهم‌ترین بخش مطالعه «فیچ» است که طبق آن، تب قیمت‌ها سرد می‌شود./ روزنامه دنیای اقتصاد

پیش‌بینی موسسه بامداد از اقتصاد ۹۶

?براساس آمارهای شش ماهه اول، پیش بینی می شود که سال آینده نرخ رشد اقتصادی کشور کاهش یابد. به این دلیل که اثر افزایش تولید نفت،از بین می رود.
برآوردهای اولیه برای رشد اقتصادی سال آینده بین ۴.۸ تا ۵.۳ درصد خواهد بود.
?به نظر می رسد مهمترین شاخص اقتصادی بعد از رشد اقتصادی،صادرات غیر نفتی باشد. امسال ۴۸ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی داشتیم. در حالی که بعد از سال ۹۴ که کمترین میزان صادرات نفتی را بعد از پیروزی انقلاب تجربه کردیم،این حجم نشانه رشد است.
?پیش بینی ها برای بازار طلا این است که اونس بین ۱۱۰۰ تا ۱۳۰۰ دلار در نوسان خواهد بود. وضعیت سکه و طلا در سال آینده روندی افزایشی است. در سال ۹۵ سکه بیشترین بازدهی را داشته و سال آینده این افزایش ادامه خواهد یافت.
?مسکن به آهستگی وارد دوره پیش رونق شده، در نتیجه رشد از تورم پیشی گرفته است. موضوع دیگری که موجب افزایش قیمت مسکن خواهد شد، افزایش نرخ تورم است. پیش بینی این است که افزایش قیمت ها ۳ تا ۴ درصد بالاتر از تورم باشد.
نرخ تورم (CPI) در سال ۹۶ در حدود ۱۲ تا ۱۳ درصد برآورد می شود.

پیش بینی قیمت مسکن در سال 96 97 98 1400 2017 2018 2019 2020
پیش بینی قیمت مسکن در سال ۹۶ ۹۷ ۹۸ ۱۴۰۰ ۲۰۱۷ ۲۰۱۸ ۲۰۱۹ ۲۰۲۰

بودجه ۹۶ از نگاه معاون پژوهش های اقتصادی مرکز پژوهش ها

در شرایطی به سر می بریم که این دولت و دولت بعدی در شرایط بسیار دشوار مالی خواهند داشت. شاید پس از جنگ، سال های ۹۴ و ۹۵ سخت ترین سال های تهیه و تنظیم بودجه در کشور بوده اند
یک سند بودجه سازگاری نداریم؛ بخشی از بودجه به سمت گسترش بدهی می رود و بخشی دیگر می گوید بدهی را بدهیم. با سیاست کلی ناسازگار است.در مجموع، دولت با شرایط پیچیده ای روبرو است و نتوانسته است سندی سازگار بنویسد.
میزان وابستگی به نفت سابقا حدود۲۵ درصد بود و در لایحه بودجه به ۳۶ درصد رسید و عملا در مصوبه مجلس در تلفیق بودجه این عدد به ۴۰ درصد افزایش یافت چراکه از محل درآمد نفتی و از محل برخی مسائل دیگر مجلس حجم استفاده از نفت را هم بیشتر کرد.
تحول بودجه ۹۶ نسبت به بودجه های قبلی افزایش بودجه عمرانی در استان ها است که یکی از ویژگی های بودجه ۹۶ است
در مجموع ۳۲۰ هزار میلیارد که در لایحه پیش بینی شده بود به ۳۴۵ هزار میلیارد در مصوبه تلفیق افزایش پیدا کرد که از محل مالیات ها و انواع اوراق دولتی به دست می آید . می توان به تصویری ساده از بودجه رسید اگر حقوق کارکنان و بازنشستگان و یارانه ای که دولت برای لباس سربازان، غذای دانشجویان، یارانه نان و… همه را جمع کنید حدود ۲۱۰ هزار میلیارد تومان می شود و همه حقوق و یارانه های ضروری شامل می شود و چیزی به عنوان ابزار سیاستی نیست. بنابراین نتیجه این می شود که پولی برای طرح های عمرانی نداریم هرچه توانستیم استقراض کنیم به طرح های عمرانی می دهیم. این تنها محصول کارکرد دولت نیست و از ۱۰ دولت قبلی که اگر شخصی استخدام شده در این شرایط شریک است

5 thoughts on “پیش بینی روند قیمت مسکن و آینده بازار خرید و فروش ساختمان

  1. بازتاب: املاک بانک ها درگیر رکود بازار مسکن تبدیل به نقدینگی می شود؟ - عالم اقتصاد
  2. باسلام به نظر من در حوزه ملک و مسکن بهترین سرمایه گذاری در املاک تجاری اون هم در محله های متوسط و پایین استانهاست.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

عالم اقتصاد را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

پیج اینستاگرام عالم اقتصاد پیش بینی و تحلیل اخبار اقتصادیکانال تلگرام عالم اقتصاد پیش بینی و تحلیل اخبار اقتصادی
 

با عضویت در خبرنامه عالم اقتصاد آخرین تحلیل ها و اخبار در اختیار شماست.