پایتخت‌نشین‌ها!برای زلزله‌بزرگ آماده شوید

كلان‌شهر تهران با حدود 5/8 تا 9 ميليون نفر جمعيت ساكن (معادل 12 درصد كل جمعيت كشور)، سال‌ها است با خطر زمين‌لرزه دست ‌و پنجه نرم مي‌كند و ترس قديمي ساكنان اين كلان‌شهر تقريبا هر بار كه در يكي از استان‌هاي همسايه‌، زلزله‌اي رخ مي‌دهد بلافاصله احيا مي‌شود تا جايي كه طي چند روزگذشته با رخداد زلزله در استان آذربايجان‌شرقي، در تهران شايعه‌اي به راه افتاده مبني براينكه: «شمارش معكوس وقوع زلزله‌بزرگ تهران فرارسيده است.»

زلزله روز 21 مردادماه، در 18 روستا از توابع استان آذربايجان‌شرقي هنوز پس‌لرزه‌هاي شديد و گاهي هم خفيف در اين مناطق را به همراه دارد.
جالب‌تر اينكه بامداد شنبه‌اي كه گذشت (حوالي ساعت 2صبح) زلزله‌اي با قدرت 8/3 ريشتر در شرق استان تهران، كل پايتخت را تكان داد و چون نيمه‌شب بود و همه در خواب بودند، اين زلزله كه از نظر زلزله‌شناسان «خفيف و عادي» توصيف شده، كاملا احساس شد.
حالا در تهران شايعه چند روز گذشته تحت‌تاثير ارتعاش 8/3 ريشتري گسل مشاء قوت گرفته است.
زلزله‌شناسان مي‌گويند: 15سال است كه در وقوع زلزله‌بزرگ تهران تاخير به وجود آمده است. منظور از «زلزله‌بزرگ» همان زمين‌لرزه‌اي است كه هر 158سال در تهران اتفاق مي‌افتد كه شدت آن حداقل 6 ريشتر و به طور متوسط 7ريشتر مي‌باشد.
تهران روي 63 فقره گسل اصلي و فرعي قرار دارد كه 10تاي آنها جزو گسل‌هاي اصلي و لرزه‌زا با درازاي بيش‌از 10 كيلومتر هستند.
نقشه گسل‌هاي اصلي تهران نشان مي‌دهد: درخت چند ده شاخه‌اي گسل در زير شهر تهران نقش «مين» در ميدان جنگ را بازي مي‌كند و هر لحظه از شبانه‌روز حركت يا فعاليت يكي از شاخه‌هاي اين درخت مين، پايتخت ايران و ساكنانش را مي‌تواند با پیامدهای جبران‌ناپذیری روبه‌رو كند.
همه مناطق و كوچه‌ها و خيابان‌هاي شهر تهران روي شاخه‌هاي اصلي گسل‌هاي لرزه‌زا قرار دارند و نقطه‌امن به لحاظ نبود گسل زير آن، تقريبا در تهران وجود ندارد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *