خالق زبان برنامهنویسی «سی» درگذشت
به گزارش دانش روز به نقل از فارس، Dennis Ritchie همچنین ریزپردازنده ۴۰۰۴ شرکت اینتل را در سال ۱۹۷۱ به بازار معرفی کرده و سبب انقلابی در دنیای پردازندههای رایانهای شده بود.
همچنین ابداع زبان برنامه نویسی سی توسط او به تسهیل نگارش برنامههای رایانهای مدرن کمک شایانی کرد.
مرگ او پس از یک دوره ابتلای طولانی به بیماری رخ داد. وی که مدت زیادی از عمر خود را به کار و فعالیت در آزمایشگاههای بل اختصاص داده بود رویکرد قابل تحسینی در زمینه طراحی سیستم داشت.
وی خود گفته بود مهمترین چیزی که برای من اهمیت دارد، طراحی نرم افزارهایی است که افراد نخبه هم بتوانند از کار کردن با آنها لذت ببرند. Dennis Ritchie در سالهای اخیر همکاری گستردهای با شرکت آلکاتل – لوسنت داشت و جئونگ کیم رییس آزمایشگاههای این شرکت در مورد او گفته است: وی مردی بی نظیر بوده است.
Dennis Ritchie در ۹ سپتامبر سال ۱۹۴۱ در محله برونکس ویل شهر نیویورک متولد شد.
پدر وی آلیستر ریچی بعد از تولد وی شغلی را در شهر نیوجرسی به عنوان مهندس سیستمهای سوییچ و تعویض در آزمایشگاههای بل به دست آورد و به همین علت خانواده آنان به این شهر نقل مکان کرد.
بعد از مدتی وی به دانشگاه هاروارد رفت و توانست در سال ۱۹۶۳ در رشته فیزیک لیسانس بگیرد.
او در زمان تحصیل در دانشگاه هاروارد برای اولین بار با رایانهها مواجه شد و با حضور در یک سخنرانی در مورد رایانه یونیواک ۱ به این پدیده تازه وارد علاقمند شد.
وی برای ادامه تحصیل به دانشگاه MIT رفت و توجه او از رایانههای بزرگ مین فریم به رایانههای کوچکتر و ارزان قیمتتر جلب شد.
ریچی سپس به آزمایشگاه های بل پیوست و بر روی طرح Multics کار کرد.
هدف از اجرای این طرح ابداع سیستم عاملی بود که بر روی همه رایانهها قابل نصب باشد و برنامههای مختلف بدون مشکل بر روی آنها کار کنند.
ایده طراحی یک سیستم عامل ساده تعاملی و سازگار با همه رایانهها منجر به خلق سیستم عامل یونیکس در سال ۱۹۷۳ شد.
وی در اواسط دهه ۷۰ وقتی دید زبانهای برنامه نویسی موجود برنامهها را برای اجرا محدود به محصولات و سیستمهای خاصی میکنند و امکان اجرای یک برنامه بر روی همه رایانهها به سادگی وجود ندارد زبان برنامه نویسی سی را اختراع کرد.
سازگاری با سخت افزارهای مختلف اجرای این زبان را بر روی رایانههای مختلف به سادگی ممکن میکرد و همین مسئله برنامه نویسی و طراحی نرم افزار را یک گام اساسی به جلو برد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.